Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.05.2015 16:26 - Красиви съвети с оцет
Автор: nbamb Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 570 Коментари: 0 Гласове:
0



Оцетът е натурална съставка, която има широко приложение в домашната козметика. Ползите от оцета за кожата и косата са много. Освен всичко оцетът е предпочитан заради ниската си цена. Вижте нашите красиви съвети с оцет.

Оцетът е естествена съставка, която регулира pH-то в кожата. Затова е много ефективен при проблемна кожа и дори акне. Смесете 10 с.л. вода с в 1 с.л. оцет. Нанасяйте веднъж на ден върху чиста кожа и върху участъци, където са ви останали петна от акне. След 2 седмици ще видите подобрение.

Ако ви се е появила досадна пъпка, смесете брашно, мед и ябълков оцет. С получената паста намажете пъпката и оставете така за през нощта. Отстранете сутринта с хладка вода.

Оцетът може да ви помогне и да се справите с пигментните петна, които се получават с годините (старчески пигментни петна). С помощта на сокоизстисквачка изцедете 2 глави лук. Към този сок добавете същото количество оцет. С помощта на памуче нанасяйте само на проблемните зони веднъж на ден.

Ако кожата на тялото ви е твърде суха и често се бели, добавете 300 мл. оцет към ваната си. Потопете се до шията и стойте така 15 минути. След това изплакнете с хладка вода.

Оцетът може да ви помогне и при напукани ръце и пети. Просто добавете към крема си малко оцет и намажете проблемните участъци. Покрийте с торбичка и останете така 20 минути. Повтаряйте процедурата през ден, докато състоянието на кожата не се подобри. След това правете профилактика 2 пъти седмично.

Заради съставките си, оцетът върши чудеса с косата. Придава й блясък, предотвратява появата на цъфтежи и укрепва косъма.

Една от най-популярните маски за заздравяване на косата се приготвя от 3 яйца, 2 с.л. зехтин и 1 с.л. оцет. Намажете косата по цялата дължина. Сложете шапка за баня и останете така 30 минути. Изплакнете с хладка вода.

Друг вариант е да използвате оцета вместо балсам. Смесете  няколко супени лъжици оцет в малко вода и изплакнете косата си с течността. Оцетът ще помогне да се отмият някакви нежелани остатъци от шампоана или балсама и ще добави блясък към косата си.

Ако имате проблеми с пърхота, масажирайте скалпа си с малко оцет преди да миете косата.

Оцетът може да ви помогне да запазите по-дълго маникюра си. Накиснете върховете на пръстите си в смес – 1/2 ч.ч. топла вода и 2 ч.л. оцет за 1 минута. Оставете да изсъхне естествено и нанесете лак

В миналото жените са използвали оцета като естествен дезодорант. Намажете мишниците си с малко оцет и оставете да изсъхне. Не се притеснявайте, след като изсъхне, киселата миризма ще изчезне.

Способността на оцета да неутрализира неприятни миризми е от ползва, ако искате да се отървете от лошия дъх. Направете си гаргара с вода, в която има 1 ч.л. оцет. След това веднага изплакнете с чиста вода. Ако стои по-дългов устата, оцетът може да разруши част от емайла на зъбите ви.


Радослава Михайлова Rozali.com


 




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nbamb
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 220287
Постинги: 308
Коментари: 6
Гласове: 34
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930