Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.01.2015 12:20 - Как да възстановите кожата си за 7 дни
Автор: nbamb Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 524 Коментари: 0 Гласове:
1



Студът и вятърът много по-силно изсушават кожата от горещото слънце. Именно през зимата, кожата на лицето страда от зачервяване и започва да става на люспи. Гримът не може да ви помогне, а тоналният крем не може да се постави равномерно и само още повече подчертава дефектите. Но има начин да върнете на кожата си красивия и и поддържан вид, и то само за седмица. Ето как!
Първото, което трябва да направите е да промените ежедневните грижи за кожата си.

Сутрин
Дори и нормалната кожа през зимата може да стане суха. Ако забележите зачервяване и люспици по лицето си и усетите чувство на опъване и стягане, намалете времето на водните процедури. Сутрин се мийте най-малко един час преди да излезете навън. А ако температурите са минусови, може и да не миете лицето си, а просто го почистете с памучен тампон, напоен с лосион или мляко. А след това нанесете подхранващ крем.

Преди да излезете навън
– нанесете тонален крем – още един защитен слой няма да навреди;
– напудрете лицето – слоят пудра също ще предпази кожата ви от действието на студа и вятъра;
– сложете на устните си червило.

Вечер
Измиването е задължителна процедура, но всеки тип кожа се нуждае от собствен подход:
– подходящи за мазната кожа са почистващите гелове, които ще премахнат излишното омазняване, ще отстранят възпалението и ще освежат кожата;
– за нормалната и комбинираната кожа може да се използват както гелове, така и пяна, но е препоръчително да се избягват средствата матиращи кожата;
– при сухата и особено при чувствителната кожа е по-добре да се откажете от водата и като почистващо средство да използвате мляко и тоник. Все пак, ако предпочитате водата, мийте лицето си с мека преварена вода със стайна температура.

Тоник от билки
Ако кожата ви е възпалена и на люспи, тогава тя е много изсушена и не може да се възстанови само с помощта на крем. Направете си лосион на билкова основа: вземете по 1 с.л. корен от слез, липов цвят и мед. Залейте ги с чаша студена вода и ги загрейте на водна баня. След като сместа заври, намалете котлона и оставете да къкри на тих огън за 10 минути. След като свалите билковата смес от котлона, я оставете да престои още 10 минути. Прецедете я и я налейте в бутилка. Тази отвара ще запази лечебните си свойства в продължение на седмици, ако я съхранявате в хладилника.

Маска от извара
Смесете 2 с.л. прясна извара, 1 суров жълтък и няколко капки кислородна вода – сместа трябва да е без бучки и да не е твърде гъста. Нанесете я по лицето и шията, оставете я за 10-15 минути, след това я отмийте с хладка вода. Тази маска ще освежи кожата ви и ще я направи малко по-светла, което е особено приятно, тъй като през зимата кожата обикновено придобива сивкав оттенък.

Маска с мая
Намачкайте на каша 30 гр прясна мая. В лъжица затоплете няколко капки мед и ги добавете към маята. Разбъркайте добре съставките – сместа не трябва да е много гъста. За суха кожа добавете и няколко капки зехтин. Нанесете маската на лицето и шията, оставете я за 15-20 минути, след това я измийте с топла вода, а накрая изплакнете лицето си и със студена вода. Тази маска ще направи кожата ви по-еластична.

Правете маска на лицето си всеки ден в продължение на седмица. Винаги нанасяйте маската вечер, тъй като след процедурата не трябва да излизате навън. Един час преди да си легнете намажете лицето си и с подхранващ нощен крем и не забравяйте да отстраните излишното количество със салфетка. Ден след ден, кожата на лицето ви ще изглежда все по-добре и ще възвърне своята еластичност и красота.


Zaneia.com


 

 



Тагове:   кожа,   студ,   маски,   зима,   вятър,


Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nbamb
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 219641
Постинги: 308
Коментари: 6
Гласове: 34
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930