Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.06.2015 15:22 - 5 неочаквани навика, които са вредни за кожата
Автор: nbamb Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 715 Коментари: 0 Гласове:
1



Когато чуем вреден навик, обикновено се сещаме за тютюнопушене или гризане на нокти. Само че има и такива привички, които на пръв поглед изглеждат безобидни, но де факто оказват страшно негативно влияние върху нас. Днес ще ви запознаем с пет от тях, които са вредни за кожата.

 

1. Дъвчене на дъвка

Според рекламите, дъвките стимулират умствената дейност, възстановяват киселинния баланс, освежават дъха… Което може и да е вярно, но пластичните хирурзи алармират, че този навик е една от основната причина за появата на бръчки около устата.

 

2. Държане на телефона близо до лицето

Къде държите телефона си? В джоба, на връзка за врата, дълбоко в недрата на дамската си чанта? А знаете ли, че учени от Вашингтонския Университет са установили, че по мобилния телефон се натрупват повече бактерии, отколкото по ръцете! Затова, трябва редовно да го избърсвате с антибактериални кърпички.

 

3. Редовното ползване на апликаторите за грим

Колко от вас мият апликаторите след като се гримират? Едва ли са много. Само че по тях се натрупват мъртви кожни клетки, които са чудесна среда за развитие на бактерии. Така че, за да предпазите кожата си от възпаления (от акне до дерматит), измивайте апликаторите с топла вода и сапун след всяка употреба.

 

4. Стискането на пъпки

Вярно е, че като се появи предателката точно на лицето, едва-едва изтърпяваме да не я разкараме веднага от там. Но според специалистите, дори бялото връхче не е гаранция, че пъпката е готова за отстраняване. А, ако още не е узряла, премахвайки я, можем да си докараме възпаление, и неприятни белези. Има един бабешки метод с игла, който да ползваме при стискането на пъпките, но препоръката ни е да си посетите козметика, който най-добре ще свърши тази работа.

 

5. Преуморяване и недоспиване

Ако не си набавяме достатъчно количество сън, организмът ни се стресира, а стресът е основна причина за загуба на свежестта и преждевременното стареене на кожата.

Същото се получава и, ако сме непоправими работохолици. Работа винаги ще има! Така че, не прегрявайте бушоните. Намирайте време за сън и почивка. И не пренасяйте работата си вкъщи! Така не само рискувате здравето, нервите и красивата си кожа, но и стабилността на вашата връзка.
 


BeU | Автор:   Иглика


 




Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nbamb
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 220192
Постинги: 308
Коментари: 6
Гласове: 34
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930