Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.05.2015 15:14 - Защо козето мляко е толкова полезно?
Автор: nbamb Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 624 Коментари: 0 Гласове:
0



Козето мляко има много витамини и други важни елементи, които подхранват кожата

В ежедневието си на трапезата освен плодове, зеленчуци, месо, риба и други слагате и мляко и млечни продукти. Най-често млякото, което консумирате е краве. То има много ползи за здравето, но има друг вид мляко, който може би превъзхожда всички останали животински млека и това е козето мляко. Въпреки че има силна, остра и специфична миризма, то е много полезно за здравето, вижте защо.

Козето мляко е най-лесносмилаемият млечен продукт и най-близко по състав до майчиното мляко. То съдържа в пъти повече калций, витамин В6, витамин А, калий, мед, манган от кравето мляко. Козето мляко се понася добре от тези хора, които не могат да консумират краве мляко, тъй като в него липсва протеинът алфа s1 казеин, който причинява различни видове непоносимост към мляко


В него липсват и аглутани, които иначе се съдържат в кравето мляко. Този компонент причинява слепване на мазнините, което ги прави по-трудни за абсорбиране, ето защо козето мляко благоприятства храносмилането.

Ето още няколко ползи и предимства на козето мляко.

Козето мляко има много витамини и други важни елементи, които подхранват кожата. Млякото се използва не само за консумация, но и за направата на сапуни. Тъй като то е богато на незаменими протеини, направете го част от вашата ежедневна грижа, защото освен, че овлажнява кожата, може да помогне и за премахването на акне.
Сапуни с козе мляко обикновено се предлагат в биомагазините. Те съдържат каприлова киселина, която прави продукта с по-ниско ниво на pH, което предотвратява изсушаването на кожата.

Козето мляко съдържа два пъти повече от полезните мастни киселини и с 27% повече селен от кравето мляко, който е необходим хранителен елемент за имунната модулация и има антиоксидантни свойства. Този продукт се препоръчва на пациенти страдащи от анемия или такива, които имат костна деминерализация.

В козето мляко се съдържат по-ниски нива на естроген метаболити, за които се смята, че са свързани с ракови заболявания на репродуктивната система. В него се съдържат много по-малко мазнини в сравнение с кравето мляко.

Консумацията на козе мляко може да намали неразположенията при:

астма
екзема
артрит
синдром на раздразнените черва
стомашни язви
подагра

Михаела Лазарова az-jenata.bg

 




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nbamb
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 220216
Постинги: 308
Коментари: 6
Гласове: 34
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930