Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.01.2015 11:36 - Най-големите грешки при почистването на лицето
Автор: nbamb Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 536 Коментари: 0 Гласове:
0



 

Кои са те и допускаме ли ги?

 

Сред козметичните рутини определено има една, която всички дами извършват, независимо дали са почитателки на грима или не.

Измиването на лицето е съществена част от хигиенните навици, поддържащи кожата свежа, красива и млада.

Както знаем, водата е здраве и почистването на кожата не е компромис от това свойство – даже напротив.

Но за да има максимално добър ефект, измиването трябва да бъде направено както трябва. Представяме ви най-често срещаните грешки, които допускаме при извършването на най-важната част от всекидневния ни ритуал.

Не почиствате достатъчно

Една от съществените части на почистването е старателното измиване на продуктите, предназначени за този случай. Тъй като повечето от тях съдържат съставки със силно действие срещу мръсотията и натрупването на мъртви клетки, оставането на част от продукта върху кожата може да доведе до неприятни зачервявания и дори алергии.

Желателно е да се убедите напълно, че сте изплакнали добре всяка една част от лицето, особено ако става въпрос за почистване преди лягане.

Ексфолирате

Тук не става въпрос за процедурата като цяло, даже напротив – ексфолирането е една от най-полезните практики спрямо кожата, тъй като я поддържа здрава и сияйна. Проблемът идва при прекомерното използване на продукти от този тип, тъй като те могат да изсушат кожата и дори да я възпалят.

За да избегнете това, най-добре пригответе сами своя ексфолиращ продукт с кокосово масло и захар. Ако нямате време за това, спрете се на такъв с максимално съдържание на естествени продукти и не го използвайте повече от 2 до 3 пъти в седмицата.

 

Температура

Един от най-разпространените митове, когато става въпрос за кожата на лицето е, че топлата вода отваря порите и почиства натрупаната мръсотия. Истината е, че порите нямат свойството да се „отварят“ и „затварят“. Независимо, че топлата вода ви сгрява и носи приятно усещане, прекалено високата температура може да изсуши или да доведе до прекомерно омазняване. Най-добрият вариант е да постигнете температура на водата, която да не е нито студена, нито топла – нещо, което за всеки човек е строго индивидуално.

Прекалявате

Често срещана грешка е прекаляването със самата процедура на почистване. Спазвайте стандартно възприетото за два пъти на ден – сутрин, преди грима за основа и вечер, преди лягане. В противен случай, можете да получите нежеланите ефекти, които споменахме по-горе.

 

Правилен продукт

Почистващите продукти са точно толкова важни, колкото и самата процедура. За целта, препоръчваме да използвате мицеларна вода, тъй като тя едновременно ще премахне остатъците от грим и ще се погрижи за красивия и здрав вид на вашата кожа. Вдъхновени от стила на истинската парижанка и философията на емблематичния розов продукт, от Bioderma представят своя нов дизайн на любимия продукт.

Лимитираната серия на мицеларната вода Sensibio H2O се предлага с нов, красив дизайн предоставящ възможността едновременно да почистите своята кожа и да внесете дизайнерска красота на тоалетката си.


Tialoto.bg

 




Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nbamb
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 219569
Постинги: 308
Коментари: 6
Гласове: 34
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930