Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.11.2014 12:52 - МИС БЪЛГАРИЯ 1990-2014
Автор: nbamb Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 7723 Коментари: 0 Гласове:
-1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Мис България 1990 г. - Виолета Гълъбова

Виолета Гълъбова е първата Мис на новото време. Тя е миловидна, интелигентна и не анорексична в сравнение с днешните красавици.

Мис България "90 не потъна в суетата на славата и медиите, които всъщност не бяха толкова могъщи тогава. Причината не е ревнив любовник или тираничен съпруг.

Красавицата просто се дипломира. Като лекар! Сега тя работи в САЩ по специалността си. Може и да не е „осребрила" короната си с фотосесии, но има сериозна кариера.

Преди да замине за Америка, възпитаничката на столичната английска гимназия, се издържа като медицинска сестра в реанимация. По-късно като дипломиран лекар води „Здравец" по Канал 3.

Мис България 1991- Любомира Славчева

Това е българката, която се снима в клип на Лени Кравиц и участва във филм с Робърт де Ниро, а някои я помнят от предаването "7-о авеню". Още на 17 години тя става втората носителка на короната в историята на "Мис България". Възможността да ни представя на "Мис Свят" и излизането извън граница, й предоставят шанс да бъде забелязана и почти веднага стартира кариерата й на модел.

След известно време се мести в САЩ, където й е предложено да участва в клипа към песента American Womanна на Лени Кравиц. Решението да се превърне в блондинка й донася и покана за малка роля в драмата "15 минути", в който играе Робърт де Ниро. Веднъж пък, докато вечеря в скъп ресторант, непознат мъж й праща червена роза. Оказва се, че не е съвсем непознат - става дума за самия Клинт Истууд.

Любомира обаче се връща в България, където създава и собствена марка биокозметика, съжителства с приятеля си и гледа малкия си син.


Мис България 1992 г. - Елена Ангелова

За нея информацията е оскъдна, почти никаква. Никой не си спомня за най-красивата ни българка от преди 11 години. Нейни снимки в интернет също не бяха открити. Това е единственият фотос, на който Елена асистира в кухнята на Иван Звездев.


Мис България 1993г. - Вера Русинова

Мис България "93 в момента може да бъде засечена в софийски офис на рент-а-кар, където работи и дипломатично премълчава, че някога е била популярна като най-красивата българка.

На финала на конкурса се разсеяла и като и съобщили името, не го чула. Трябвало да го повторят още веднъж, за да се сепне и мине крачка напред. Заедно с короната тогавашната десетокласничка си тръгва с „Тико".

След конкурса Вера има шанс да дефилира в Милано, Гърция, Испания, Турция, Корея, Южна Африка, да участва в общи кастинги с топманекенката Клаудия Шифър и да се снима в тв реклами на Libresse, Fiat, Nicon. Сега кумата на футболния национал Росен Кирилов се опитва да балансира между манекенските си ангажименти и работата.

 

Мис България 1994 г. - Стела Огнянова

Пътят към славата на русокосата софиянка е застлан с шрапнели. Огнянова е едно от момичетата на конкурса „Мис България", който завършва с трагичен инцидент. Секунди преди тя и останалите претендентки за титлата да излязат на сцената, в тоалетната избухва бомба и убива роднина на тогавашната Мис Пловдив. Взривът не отказва организаторите и на следващия ден състезанието се провежда при затворени за публиката врати.

Няколко години по-късно Стела изневерява на моделския бизнес и започва работа в информацията на столичната аерогара. Плътният и глас се носи от тонколоните на фоайетата 2 години. Сега тя е дипломиран психолог.


Мис България 1995 г. - Жени Калканджиева

От годината, в която Жени е коронована, индустрията „Мис" започва да се развива по различни, по- професионални правила. Жени донася и първата истинска победа за България - класира се в челната десетица на „Мис Свят". Тя обаче мрази да я наричат „шестата по хубост в света", защото голямата й гордост е управляваната от нея агенция „Визаж", която основа още преди да бъде коронована.

След короната Жени започва да развива агенцията си и стъпва дори в Италия. През 1997 г. е нападната и намушкана с нож в корема. И досега полицията не може да открие кой е поръчал нападението.

След възстановяването обаче започват годините на нейния триумф. Тя взима лиценза на "Мис България" след смъртта на Васил Папазов. Бори се с алтернативната "Мис"на вдовицата на Папазов, който конкурс обаче ражда звездата на Наталия Гуркова.

Жени воюва и с Дарина Павлова и нейната агенция "Мегаталант", която откупува правата за конкурса за 2001. Тогава предварително е ясно, че "Мис България" ще стане Ивайла Бакалова, считана за много близка с Илия Павлов. Така и става. Следващата година "Визаж" отново се завръща и коронова Теди Бургазлиева. През 2003 г. обаче и Жени, и Дарина Павлова организират свои конкурси. Ден след убийството на Илия Павлов, Визаж провеждат своя конкурси избират Ива Титова - по онова време приятелка на единия от мултимилионерите братя Бобокови. Въпреки загубата Дарина Павлова също прави своята "Мис България". След това и тя и Жени изчезват от България. Калканджиева се завръща през 2004 г.

Години по-късно тя най-накрая намира партньора в живота си Тачо и през 2009 г. ражда сина си Георги. В момента Жени се изявява като телевизионна водеща в неделното токшоу "Жените говорят" по ТВ7.



Мис България 1996 г. - Вяра Каменова

Тя е на 21 години, студентка по финанси, когато става Мис България "96. Като награда получава лъскаво "Пежо".

За избора и обаче се заговори, че преди началото на конкурса, шефът на агенцията организатор "Интерсаунд" е бил вежливо инструктиран от борци, за начина по който трябва да гласува журито.

Неприемливо високата според модните стандартите Вяра Каменова е свързвана с един от шефовете на СИК във Враца. Изборът на новата красавица е бил съпроводен с бурни освирквания на публиката.

В момента тя живее с мъжа си, с когото въртят заведение в центъра на София и гледат двете си деца.



Мис България 1997 г. - Симона Величкова

Като награда от конкурса Симона получава хладилник "Мраз", а баща и си продава Ладата, за да може да отиде на "Мис Свят". "

В интервю миналата година Симона споделя страховете си след конкурса: "Вечерта преди финала чух подмятания: "Не й завиждайте на първата, която и да е тя, защото ще има посещение." Като ми сложиха короната и спрях да плача от радост, това беше първото, за което се сетих. Заведоха ме да спя в хотел, защото сутринта трябваше да ставам рано за телевизионно предаване. Беше ме страх и с детския си акъл тогава разместих всички мебели и се барикадирах в стаята. Сутринта едва излязох".

За жалост след години се опитват да превърнат Симона в момиче на повикване. Модната мениджърка Мария Михайлова прави кастинг за реклами в Турция. "Мис България" се оказва сама там, с прекъсната връзка с България и "шанс" да прави компания на различни мъже. Тя обаче успява да се прибере преди да е станало късно. Този инцидент я отдръпва от модния подиум. Сега Симона е сред най-успелите ни модни стилисти.



Мис България 1998г. - Наталия Гуркова и Полина Петкова

Наталия Гуркова беше избрана на конкурс, организиран от вдовицата на Васил Папазов - Ирина. Гуркова се води за "алтернативната мис", но стана по-популярна от двете момичета, короновани в годината.

След като става най-красивата българка Наталия постига и първата си световна титла. През 1999 г. става Мис Туризъм на планетата, а после и Кралица на красотата в Москва. През 2000 г. на модно ревю в ЦУМ е безапелативно обявена за Мис България на всички времена.

Наталия завършва магистратура по право, но заминава в ЮАР със съпруга си, черногореца Джордже. Там се грижи да дъщеричката си Джорджия, която миналия месец  стана на 4 години. Говори се, че Гуркова в момента отново е бременна.

Полина Петкова

Конкурсът "Мис България", организиран от Жени Калканджиева, който се провежда в казиното на Слънчев бряг на братя Диневи, посочва Полина Петкова за най-красива българка. Шуменката залязва толкова бързо, колкото е изгряла.

Днес за нея си спомнят само броени познавачи в модния бизнес.



 

Мис България 1999 г. Елена Ангелова и Виолета Здравкова

Елена Ангелова

Тя беше избрана след скромна церемония пред бившия мавзолей в София на конкурса на Ирина Папазова. След скандал Елена стана победителка, тъй като фаворитката Биляна Цветкова отстъпи.

Елена обаче стигна само до "Мис Европа". Нейната Конкурентка Виолета Здравкова, посочена от Жени, има шанса да отиде на "Мис Свят" и "Мис Вселена". Проблемите с конкурса обаче не попречиха на Елена да стане известна.

Тя се дипломира като юрист и след работата си при Тодор Батков откри своя адвокатската кантора. Преди това гради телевизионна кариера в„1 към 1" със Сашо Диков. От много години Елена живее с бизнесмена Николай Нейчев, от когото има син на име Александър.

Виолета Здравкова

Виолета Здравкова бе избрана на помпозна церемония в Слънчев бряг в смутни времена за конкурса "Мис България", когато "Интерсаунд" и "Визаж" воюваха за правата над лиценза на конкурса. Тя обаче се превърна в най-скандалната ни Мис България. Прочу се с участието си във ВИП Брадър и с факта, че е теглила кредит, за да си сложи силиконов бюст и да се снима в Плейбой.

Бившата фризьорка има дъщеря от бизнесмена Трайчо Манекена, който вече е покойник. Наскоро се разведе с мъжа си Румен. След това се заговори, че е зле финансово и е започнала да предлага интимни ласки срещу скромни суми, за да погасява задължения към топлофикация и да си купи бойлер. Виолета категорично отрече.

В момента тя работи като управител на Медицински център.



ЛЮДМИЛА ИВАНОВА

 

МИС БЪЛГАРИЯ 2000-МАГДАЛИНА ВЪЛЧАНОВА

Магдалина Василева Вълчанова е българска манекенка и модел, родена на 3 април 1977 година в град Пловдив. Тя е „Мис Вселена България“, след като печеоналния от най-секси представителка на отбор — участник на европейското първенство по футбол 2004 на сп. FHM. и е от най-предпочитаните и успешни манекенки и модели у нас.

Вълчанова е основател и директор на „Face to face“ България. Регистрирано през 2002 г. сдружението е реализирало редица кампании и проекти за превенция трафика на хора и е подпомогнало финансово десетки деца от социални домове. Фондацията получава подкрепата на известни личности като Мария Илиева, Софи Маринова и рапъра Устата, който посвещава едноименния си трети студиен албум именно на „Face to face“. Основна цел на организацията е борбата с трафика на хора и насилствената проституция. Неправителствената организация е част от глобалната кампания на ООН „Face to Face International“. Вълчанова изнася на лекции в училищата, за да обяснява на младите жени какво представлява трафика на хора в чужбина и как да се защитят.

Магдалина Вълчанова и Фейс ту фейс пътуват из страната, изнасят лекции в училищата срещу масовата практика българки да бъдат продавани като бели робини на Запад. Отделя се особено внимание на домовете за сираци, където момичетата в неравностойно социално положение са рискова група и са сериозно застрашени от възможността да станат жертва на трафика.


МИС БЪЛГАРИЯ 2001- ИВАЙЛА БАКАОЛОВА

Родена е в град Варна, където завършва френска езикова гимназия след което следва "Маркетинг и реклама". През 2000 г. печели конкурса "Мис Черно море" в курортен град Албена, а през 2001 г. става "Мис България – Вселена 2001". Взема участие в "Мис Вселена - 2001" в Пуерто Рико, и "Модел на Вселената" в Истанбул - 2001 г.

Има сестра близначка Божидара Бакалова, която се занимава с мода и има собствена модна линия "By Bakalova"[2]. Ивайла има дъщеря Рая (родена през 2003 г.)[3] от известния бизнесмен Румен Гайтански[4], с когото в момента живеят разделени.

 Понастоящем е собственик на продуцентската компания "Пик енд Мор".


Мис българия 2002 - Теди Бургазлиева

Теди Бургазлиева е от Попоморе. Не живее в България повече от 10 години. Миската напусна родината, защото се влюби в момче от чужбина. Замина при него и след като поживяха в Германия и Русия Теди е усети, че за съжаление извън България има много по-големи възможности за развитие. В момента се занимава с изобразително изкуство, бизнес с недвижими имоти и банкерство. Освен, че рисува и продава оригинални картини и принтове на творбите си, организира артистични мероприятия, в които съчетава мода, изобразително изкуство и музика, като предлага изява на млади дизайнери, музиканти и художници


Мис българия 2003 - Ива Титова

Ива Титова е родена на 15 юни 1984г. в София. Завършила е Бизнес администрация в "Сити юнивърсити" в Правец. Ива главно се изявяа като манекенка. Изборът й за "Мис България" породи най-много коментари, че титлата вероятно е платена от известен бизнесмен. Впоследствие този прецедент хвърли сянка на съмнения и върху всички последвали национални конкурси - дори и тогава, когато за победителка беше избирана най-достойната кандидатка. От известно време насам някогашната миска избягва публичните изяви и страни от всякакво медиино внимание.


Мис българия 2004 - Гергана Гунчева

Гергана Гунчева е родена на 26 февруари 1987г. в София. Завършила е Националната гимназия по полиграфия и фотография. През 2004г. измежду 36 претендентки тя печели титлата "Мис България Свят 2004". През май тази година Гунчева се омъжи за спортния журналист Петър Бакърджиев. Двамата се венчаха тайно в родния град на младоженеца - Търговище.



Мис българия 2005 - Росица Иванова

Росица Иванова е родена на 30 юли 1987г. в Русе. Завършва Първа частна английска гимназия "Уилям Шекспир" в София. През 2004-а, едва 16-годишна, Иванова също бе сред финалистките за "Мис България". Тогава титлата спечели Гергана Гунчева, а русенската тийнейджърка стана "Мис Интернет" след гласуване на зрителите онлайн. Росица Иванова се утвърди като една от най-популярните и харесвани дами в светския елит. Позирала е за кориците на всички най-престижни наши списания, включително и за мъжкото "Максим". Води и свои рубрики в телевизионни предавания, продуцирани от паркетния лъв Евгени Минчев. Участва в едно от най-смешните и куриозни издания на "Сладко отмъщение" по bTV.



Мис българия 2006 - Славена Вътова

Славена Вътова е родена на 12 април 1989г. в Шумен. Изявява се предимно като манекенка и фотомодел. Появи се и на няколко корици на списания. Името й бе забъркано в скандал с елитни компаньонки. Твърдеше се, че тогава миската е стигнала дори до Берлускони. Самата Славена категорично отрече да има нещо общо с него или агенцията за момичета на повикване, но мнозина помнят топлите й отношения с арестувания за сводничество Росен Чоло. Последната новина около миската е, че наскоро си хвана ново гадже - мадия актьор Дарин Ангелов


Мис българия 2007 - Юлия Юревич

Юлия Юревич е родена на 20 август 1989 г. в Козлодуй. Половин година преди да завоюва короната, Юлия позира за предизвикателна, макар и не гола фотосесия за списание "Максим", което, правейки намек за козлодуйския й произход, я определи като "атомно сексапилна". Във вените й тече и руска кръв - от дядо й по бащина линия. Майка й е лекарка, баща й работи като инженер в атомната електроцентрала. Участва за втора поредна година в конкурса "Мис България". В предното му издание изобщо не попада сред финалните 10. Последният скандал около миската е, че български медии непреднамерено са я объркали с издирвана наркодилърка и Юревич беше задържана в Атина.



Мис българия 2008 - Ралица Тодорова

Ралица Тодорова е родом от Бургас. За нея няма много информация, но пък скандали не липсват. Миналата година миската обвини бившите си "колеги" Антон Петров-Хамстера и Мирослав Йончев, че са я склонявали да проституира. Тодорова разказа, че много от фолк дивите също правят секс за пари.



Мис българия 2009 - Антония Петрова

Антония Петрова е една от най-скандалните миски у нас. Тя е родена на 13 май 1984г. В Пазарджик , но е живяла в Драгичево . В момента е женена за руския бизнесмен Александър Бередин и живее в Москва. Скандалите около нея започнаха още преди самия конкурс. Тя бе поканена заедно с други претендентки в предаването на Милен Цветков, където водещият я изгони от студиото, тъй като се държеше надменно и не искаше да отговаря на въпросите му. Тоца Крокодила, както е по-известна Петрова, беше обявена за най-грозната българска миска и беше набедена, че се е самопровъзгласила за Мисис Русия. Истината е, че тя действително е спечелила някакъв конкурс в Русия, честно или не, но това не е истинският конкурс за красота „Мисис Русия".


Мис българия 2010 - Ромина Андонова

Ромина Андонова е родена на 30 октомври 1988г. в София. Завършила е „Графичен дизайн" в "Национална професионална гимназия по полиграфия и фотография" (НПГПФ). Андонова се омъжи за футболиста Дарко Тасевски през юни 2012г. в Скопие след 3-годишна връзка. Двойката се сдоби с първата си рожба отново през 2012г. Миската роди дъщеря си в Израел. Малката госпожица носи името на баща си и се казва Дариа.


Мис българия 2011 - Ваня Пенева

Ваня Пенева е родена на 26 януари 1988г. в град Казанлък. „Мис България 2011" следва Българска филология в Софийския университет "Св. Климент Охридски" и е член на студентския съвет в Алма Матер. През 2007г. става „Царица на Долината на розите". Последният скандал около миската е, че има връзка с Опосума Андрей. Говори се, че продуцентът зарязал половинката си Надя заради Пенева.


Мис българия 2012 - Габриела Василева, Ина Манчева

Габриела Василева е родена на 16 юли 1992г. в град Бяла Слатина. Студентка е в УНСС специалност Икономика на човешките ресурси. Носителката на титлата Мис България 2012 представи страната ни достойно на 62-то издание на конкурса Мис Свят 2012 в Китай. Миналата година се разяри може би най-големият скандал в историята на конкурса. Първоначално Ина Манчева беше коронясана за най-красивата българка. Оказа се, обаче, че има измама и компютрите, които броят гласовете са манипулирани. Няколко дни след церемонията короната беше връчена на Габриела Василева, която водеше Манчева само седна точка.


 

LIFESTYLE.IBOX .BG



В началото бе Соня Васи!

Сексбомбата от Варна - едва на 14 зарязва “Олимпийски надежди” и тръгва с братя Аргирови. Сценичната закалка я коронясва за “Мис България” през 1989 г., а на “Мис Свят” в Лондон “русата амбиция” продължава “музикалната си традиция” и забива Пол Стенли от “Кис”.

Когато попада в САЩ случайна продавачка в бутик е поразена от красотата на българката и й урежда среща с издателите на “Плейбой”. Така Соня става първата (и засега единствена) българка, украсила мъжката библия в САЩ.

Напъните на Васи да пее рок я обвързват първо с бандата “Нейкид”, после с “Крийп” , но най-вече с барабаниста Васко Гюров, след като най-накрая се отказа от българските мъже, Соня роди от бейзболиста Брейди Андерсън, дъщеря си Бриана, а с издръжката от бащата на детето си осигурява охолен живот.

След това Соня взе да плете и ако се вярва на хвалбите й, самата Кармен Електра е позирала за корицата на “Плейбой” с неин шал. Към днешна дата: Покрай плетивата вече прави и чанти, които се продават в Ел Ей.

Среща новата си любов Тодор в България, той пък заради нея заряза банкерската си кариера, за да стане учител по тенис в училището на дъщеря й. Плейбойката съобщи, че започва да пише мемоарите си, които обещават да са сочни, пикантни и скандални.


 

WIEWSOFIA.COM



Гуркова - дъжд от диаманти


Наталия Гуркова е безспорно “Мис България” с най-много титли от международни конкурси. Тя се оказа не само красива, но умна и предприемчива. Наталия превърна името си в марка, която носи успех. При това никога не се обвърза с модна агенция, която да й пречи да подбира ангажиментите си.

Верен неин почитател й направи уебсайт, чието лого е “Българската богиня”. Там изчерпателно са подредени не малко факти за нея: “Мис България 98”, “Мис Туризъм Планета 99” (Гърция), “Кралица на красотата 99” (Москва), “Мис бикини 2000” (Франция). Височина: 174, Тегло: 49, Зодия: Телец, Хобита: колекциониране на скъпи пури; риболов; езда. Любима храна: риба.

Два пъти лице на Форум Българска мода, а после става директор реклама на форума. Води и рубриката “Суета с Наталия” в “Труд”. На първо място е сред 25-те най-желани българки в класацията на списание “За мен”.
Наталия учи пиар, дипломира се като юрист и дори за кратко работи като такава във футболната лига при Вальо Михов.
Щастливо омъжена за Джорджи Михалевич, живее в ЮАР и има магазин за бижута, в който тя лично подбира стоката. След появата на дъщеричката си Джорджия, “Мис България” започна да се застоява повечко в София, което даде повод на клюкарите да злорадстват, че с идиличния й брак е свършено. Но Гуркова запуши устите на сплетниците и преди Коледа замина за Южна Африка с дъщеричката си при любимия Джорджи.



От Камелия до Ирина: Когато се окървавяваха основите

Не е задължително да си “титулувана” миска, за да ти тръгне в живта. Чалга идолът Камелия, която се изявява и като водеща по ТV 7, през 1994 г. става “Мис Чипровци”, което я отвежда на националния конкурс. Там се класира шеста, но това й дава основание да се гмурне в шоубизнеса със стръв.

Годината 1994-а е знаменателна за “Мис България”. “Буцестите” младежи разбират, че в конкурсите пада бая пара, пък и мацки като допълнителна екстра, и се намесват силово. Докато журито избира най-красивата българка, бомба избухва пред зала “Универсиада” и убива невинен мъж.

Ирина Вакарелова става подгласничка, но печели голямата награда - омъжва се за организатора на конкурса Васил Папазов. Който пък по-късно се оказва първата жертва на “красивата, но кървава война” за миските.

Ирина Папазова и до днес управлява наследената модна агенция “Интерсаунд”, която навърши 21 години. Тя държи правата за конкурсите “Мис България” и техните мини издания за деца, “Супермодел на България” и “Кралица на красотата”.

На 3 януари т.г. Ирина роди син Самуил от приятеля си Иво.



Мистър България” - бос на модна агенция


Изборът на Мирослав Йончев за “Мистър България” през 2003 г. разлюти Евгени Минчев, който явно имаше други планове за титлата.

“Да, сериозното ни пререкание продължи 2-3 години и Евгени си направи нелош пиар. Единствената ми полза бе, че твърдо не могат да ме подозират, че съм гей. А “Мистър България” станах 4 дни след като спечелих титлата световен шампион по фитнес в Москва”, коментира Йончев. Той се класира втори на “Мистър Вселена” и взе приза “Мистър Менхънт” за модел с най-добра физика в Сеул. С което запуши устата на Евгени Минчев, който твърдеше, че приличал на ... Селин Дион.

Миро е завършил английска гимназия и политология. В момента е щастливо женен за Симона и е заобиколен от красиви жени. Защото е съсобственик на модна агенция “MY Agency” с над 250 момичета.



Ивайла Бакалова, неуязвимата

Животът на Ивайла Бакалова, “Мис България 2001” е белязан от скандали. Баща й, д-р Божидар Бакалов, лежи за изнасилване в американски затвор.

Когато спечели титлата, Ивайла бе набедена за любовница на Илия Павлов. После роди дъщеричка Рая от не по-малко скандалния Румен Гайтански-Вълка. Дърляше се махленски с Аня Пенчева във “ВИП брадър”. За капак обещаната от агенцията на Ивайла “Пик енд мор” Дженифър Лопес хич не се вясна у нас.

Несломимата Ивайла понастоящем пробва да продава недвижими имоти в Англия.


 

WIEWSOFIA.COM


Мис България 2013 Нанси Карабойчева: Детството ми беше доста тежко

 

Какво ли щастие е за едно момиче да бъде обявено за номер 1 по красота и интелект? Какъв ли пир за душата й е да я изправят пред публиката и да нахлузят златната коронка на изящната й главица.

Нанси Карабойчева от село Юнаци се срещна с късмета си и изпита всички тези велики чувства, след като я избраха за Мис България през миналата година, пише hotarena.net.

На всичкото отгоре скромната блондинка може да остане и в историята като мацката с пожизнена титла, след като най-престижният конкурс за красота у нас е на път да предаде Богу дух.

Не че са се свършили красавиците. Има ги в изобилие. Не са изчезнали и озъбените от прекалена амбиция родители, съпрузи или гаджета, които са готови да дадат мило и драго само и само тяхното момиче да бъде избрано за номер 1 по красота. Номерът е, че няма кой да даде пари за бляскавия купон.

Досега парите се наливаха ТВ7, която държеше и правата за провеждането на конкурса. Крахът на телевизията постави под въпрос съществуването на „Мис България”. Старата лисица Жени Калканджиева се опитва да събере средства, за да направи някакво подобие конкурс, но не се знае дали ще й стигнат силите.

Така Нанси може да остане последната Мис България и да няма нужда да сдава короната на следващата нахакана победителка. Нанси очевидно не успя да се възползва от факта, че беше избрана за най-красива българка и побърза да изпадне в анонимност, след като шоуто свърши. Нансито се кълне и до днес, че доста случайно се е записала да участва в конкурса.

„Въобще нямах право да се явя, защото регламентът не позволява да участват момичета с татуировки по тялото, а аз имам три. Помогна ми фактът, че бяха направили конкурса като риалити формат, в който получих шанса да покажа на зрителите истинския си потенциал и така рисунките по кожата ми останаха на заден план", признава си Карабойчева.

Тя отрича с презрение приказките, че короната й е плод на няколко усмивки и по-елегантни завъртания с дупето. Кълне се, че и за тази победа е положила къртовски труд, както го е правила при преодоляването на всички предишни житейски препятствия. „В началото конкурсът беше една шега, но след като осъзнах, че мога да победя, забравих чувството си за хумор и се превърнах в истински войник. Нямах право на отстъпление, не приемах възможността за провал.

Родителите ми ме научиха да не се примирявам със загубата. Сега, като се замисля, мога да си призная, че детството ми беше доста тежко и нямаше нищо общо с това на другите ми приятели. Майка ми ме държеше изкъсо, трябваше да уча, да тренирам.

Кисненето по кафенета ми беше забранено. Някои приятелки ме питаха как издържам на този ад. Но сега те са си в квартала и се чудят какво да правят, а аз покорих България и обиколих света”, изпъчва добре оформените си гърди Нанси Карабойчева.

Още по време на голямото шоу тя умело изигра ролята си на скромното момиче от село, което бяга от светската суматоха и от сутрин до вечер мисли за своето любимо момче. В театъра ще не ще трябва да се включи и приятелят на красавицата - волейболният ни национал Добромир Димитров: „Бях сигурен, че Нанси единствено има всички основания да спечели, защото беше най-красивата и най-умната.

Притеснявах се единствено дали няма да нагласят нещата в полза на някое от другите момичета. Моето момиче може да покори всеки връх, защото е голям инат и не се отказва за нищо на света”, разказва известният спортист. Той се влюбва преди повече от три години в блондинката, която не се плаши да копае, да сади и да разменя сливи за смет на село.

„За пръв път я видях във волейболната зала. Много се притеснявах на първата ни среща. Едвам се престраших да я поканя на кафе. В началото тя изглежда малко се обиди, защото се държах странно. Постоянно се обръщах наляво и надясно и не я слушах какво ми говори, но по-късно й признах, че през цялото време просто умирах от срам", разказва волейболистът.

Оказва се, че именно спортът сватосва двойката, а семейство Карабойчеви с широки усмивки и отворени обятия посрещат Добри в дома си в село Юнаци. „Нанси е научена на труд и знае, че нищо не идва даром и парите на валят от небето. Тя не се срамува щом се прибере у дома да помогне на семейството си като се включи в земеделската работа или в домакинството", разказват съседи на семейство Карабойчеви.

Родителите й Валя и Николай я кръщават Нанси, за да се опълчат на системата. „Кръстихме я така напук на остарелите разбирания в онези години, че новородените трябва да носят имената на бабите и дядовците си.

Дори в родилния дом ни разпитваха дали нямаме баби и дядовци с хубави имена, от които да изберем за бебето. Ние обаче бяхме решили, че първородната ни дъщеря ще се носи името Нанси", спомня си с усмивка майката на Мис България.

  PIK.BG

София Борисова облича "Мис България"


За трета поредна година на дизайнерката
София Борисова са поверени роклите, с които 10-те претендентки за "Мис България" ще излязат на финала в събота вечер. Тя вече е готова с 12 творения от материи като копринен шифон, органза и сатен,...

Мис България заминава с 11 рокли

Мис България 2013 - Нанси Карабойчева, ще блесне на финала на конкурса по красота “Мис Свят” в Индонезия с пищна рокля, изработена от топ дизайнерката София Борисова. “Тъй като конкурсът ще бъде в Индонезия, реших да направя роклята на нашата Мис България по-пищна, сценична и впечатляваща”, сподели дизайнерката, която е носителка на Златна игла за 2013 г. Балният тоалет ще бъде...

Trud 2013-08-27

София Борисова е поканена да покаже най- новата си колекция от тоалети за бизнесдами и празнични коктейлни рокли на церемонията “Модна икона” на 17 декември. Тогава ще бъдат избрани най-елегантните български звезди за 2013 г. от общо 20 номинирани. Предварителната селекция подбра 10 известни дами и 10 известни господа. Сред тях са Григор Димитров, Цвети Пиронкова, Мария Игнатова, Мария Илиева,...


Trud 2013-11-27



Нашето момиче в Топ 10 на "Мис Свят"

Бали. Най-красивата българка за 2013 година Нанси Карабойчева е седма във временното класиране на конкурса "Мис Свят", а феновете във Фейсбук й дадоха първа позиция. Тя безпроблемно премина през първите два предварителни конкурса в програмата на престижния „Мис Свят 2013" и очарова журито. За 1 седмица в Бали блондинката от село Юнаците се класира в топ 30 на конкурса за плажна мода и в топ 20 в спортната надпревара.

Тези постижения на Нанси й дадоха достатъчно точки, за да грабне седмото място във временното класиране. Всяка следваща точка, натрупана от предстоящите мини-конкурси ще помогне на Мис България 2013 да се доближи до влизане в почетните места на финала на „Мис Свят".

След 2 дни ще се състои задължителното представяне на национален танц. В продължение на около 2 седмици красавицата се готви неуморно за танца си с хореографите на ансамбъл „Българе". Заедно измислиха интересна интерпретация на Варненско хоро, която Нанси ще представи пред журито на „Мис Свят" на 12 септември.

Високата оценка на международното жури идва след като най-красивата българка застана стабилно на първото място и във вота на феновете във Фейсбук.

Сред множеството мероприятия, най-интересен до момента за Нанси бил ритуалът с пускането в океана на бебета костенурки, чиито вид е застрашен, сподели самата тя.



Light.standartnews.com


Нанси стана седма в света по красота

Мис България с челни позиции във временното класиране


Носителката на титлата Мис България 2013 успешно премина през първите два предварителни конкурса в програмата на световния конкурс за красавици . От началото на престоя си в Бали Нанси Карабойчева успя да се нареди в топ 30 на конкурса за плажна мода и топ 20 в спорната надпревара . Така блондинката успя достигне до седмо място във временното класиране.


Inews.bg




Мис Англия прекара една нощ на улицата, за да почувства как живеят бездомните



Нощта температурата паднала до 4 градуса по Целзий

24-годишната Карина Турел от Кеймбридж нощува на улицата, за да почувства как живеят бездомните хора, съобщава ТСН.
Нощта обаче Мис Англия, която е студентка по медицина, прекарала с корона на главата. Тя искала да почувства как 2400 британци, които нямат свой дом, спят на улицата.
Красавицата отишла под мост, като взела със себе си спален чувал, одеяло и пакет за спешна медицинска помощ, но не могла да спи заради студа.
„Не мога да си представя как хората прекарват по този начин нощ след нощ“, споделя Карина. Тя призова хората да помогнат на бездомниците, да им дарят поне спални чували, одеяла и хранителни продукти.


Flagman.bg



Шокиращи разкрития за „Мис Америка“

Шокиращи разкрития за „Мис Америка 2014″ Кира Казанцев хвърлиха в смут всички нейни почитатели. Оказа се, че красавицата си пада по жени, а на всичкото отгоре била привърженичка на насилието в секса, пишат щатските медии.

Рускинята сама повдигна завесата около сексуалния си живот в телевизионен ефир и след това името й беше свързано с нейни състудентки. Докато учили в университета в Ню Йорк, русокосото изкушение се гарвила с младите си колежки и била във вихъра си що се отнасяло до гей оргии.

Кира била лидер на студентска девическа организация, но за да те приемат кандидатурата се състояла в куп унижения, сред които цяла нощ гледане на порно с лейсбийки.

И като капак на всичко Мис Америка е активистка на движението за борба с насилие срещу жени. „Разкайвам се за извращенията, за гей изпълненията, но всеки греши, затова се надявам моите фенове да ми простят.“


novavarna net



Държавите с най-много победителки в Мис Свят

    1. Швеция – 3 победителки и 1 второ място

      Първите два конкурса – през 1951 и 1952 година са печелени от шведки. Третата победа е след 25 години – през 1977 година. Мери Ставин е третата Мис Свят от Швеция, която по-късно получава и роля в два филма за Джеймс Бонд - Octopussy и A View to a Kill.



4. САЩ – 3 победи, 5 втори места и 2 трети места

Първата победа са САЩ е през 1973 година – Марджори Уолъс. Тя обаче губи титлата си, заради „неморално поведение“ и това, че е любовница на Том Джоунс. Другите две победителки са Джина Толесън (1990 година) и Александра Милс през 1986 година. Любопитен факт е, че през 1986 година Мис САЩ е момиче на име Хали Бери. Тя заема едва 6-то място в конкурса Мис Свят, а години по-късно става една от най-известните актриси в света и носителка на Оскар.



3. Индия – 5 победителки, 1 второ място

Победителките от Индия са Реита Фария (1966 г.), Аишваря Рай (1994 г.), Диана Хайдън (1997 г.), Юкта Моки (1999 г.) и Приянка Чопра (2000 г.). Четири от победите са в рамките на 7 години. Индийските момичета правят кариера след победите си – Фария става лекар, Раи и Чопра стават известни актриси, Хайдън пише книга, Моки завършва компютърни науки.

2. Великобритания: 5 победителки, 6 втори места, 4 трети

Великобритания има 15 момичета в топ 3. Трябва да отбележим обаче и че конкурсът се е провеждал в Лондон от 1951 до 1989 година, което дава на британките известно предимство. Победителките от Острова са в годините: 1961, 1964, 1965, 1974 и 1983 година. На победителката от 1974 година обаче е взета короната след като става ясно, че има дете и то от женен мъж. Цели 31 години британците нямаха Мис в тройката до 2012 година, когато Софи Молдс стана втора.



1. Венецуела: 6 победителки, 2 втори места и 4 трети

Венецуелки са печелили и Мис Вселена 7 пъти! Първата победителка в Мис Свят е от 1955 година, а последната е Ивиан Саркос през 2011 година.

 

profi


БГ малчуган най-красив в света

 

3 годишния Карло Бренчес стана първи на международен детски конкурс

 

Мистър фотомодел на света стана 3 годишния Карло Адрианов Бренченс от Пловдив.

Дребосъкът е зодия везни, владее български и холандски,умее да танцува и пее впечатляващо.

Малкия впечатли международното жури с класически валс на Йохан Щраус.

На провелия се дестски конкурс Мис и Мистър Джуниур Свят 2014, който се проведе в турския курорт Бодрум, сред деца от 30 страни, нашето дете се нареди на 1 място за Мистър фотомодел Свят.

Най-красивият роден малчуган стана Лице на руската компания,производеител на детски храни и млечни продукти.

Официален дизайнер на конкурсите на Мис Фотомодел Света, както и собственик на Фотомодел на света България е неговата майка Дейна Бренченс.

Българската модна деятелка получи награда за Най-добър дизайнер на Вселената за 2014 и сертификат за официален световен дизайнер на 2014 от Световната организация за мода и красота.

Престижния приз на българката е 3-ти в нейна колекция.


Fakti.bg



Клише ли е, че миските са глупави?

Ако е красива, значи е глупава! И обратното...“ - много често тази фраза бива употребявана от най-различни хора. Крайно несъстоятелно е обаче красивите дами да бъдат слагани под общ знаменател. Примерите за привлекателни момичета с „красив ум“ са безброй. За съжаление (на т.нар. „миски“) има и примери, които подкрепят клишето за глупостта на най-представителните дами от даден щат или държава. Най-пресен такъв е отговорът на Мис Юта от Съединените американски щати, който стана достояние на цял свят (за нейно съжаление).

След като си изтегля номерче, й е зададен въпрос от журито: „Скорошни изследвания показват, че в 40% от американските семейства с деца, жените са тези, които внасят основната част от доходите в семейството, но въпреки това те продължават да печелят по-малко от един мъж. Какво говори това за нашето общество?“

Отговорът на Мариса Пауъл е следният: „Мисля, че това може да се свърже с образованието и как ние.... се стремим (дълга пауза) да измислим как да създадем работни места в момента. Това е най-големият проблем. И мисля, че особено мъжете са.... ъм.... виждани като лидери на това, затова ние трябва да се опитаме да измислим как да създадем образованието по-добро, за да решим този проблем. Благодаря“.




Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nbamb
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 220173
Постинги: 308
Коментари: 6
Гласове: 34
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930