Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.11.2014 09:31 - Как пречим на красотата си всеки ден?
Автор: nbamb Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 415 Коментари: 0 Гласове:
0



Всеки от нас има вредни навици, за които пречат на добрия външен вид. Има и такива, за които не подозираме. Вижте как пречим на красотата си всеки ден.

 

Стегнатата опашка причинява косопад?

Ако носите косата си на твърде стегната опашка или кок, това може да причини косопад. Причината е, че стегнатата опашка е напрежение за корените на косата и скалпа. Лесно може да се стигне до откъсване на косъма от корена, което вреди. Това важи особено за по-плътните и тежки коси.

 

Търкането на очите причинява бръчки?

Напълно вярно. Ако имате вредния навик да търкате интензивно очите си всяка сутрин или в рамките на деня, вредите на красотата си.Опъването на кожата влияе върху еластичността й, особено в по-чувствителните области, като очите. Това прави кожата да изглежда леко отпусната с течение на времето.

 

Храната влияе на красотата?

Колкото и да не искаме да признаем, начинът ни на хранене влияе на външния вид. Освен очевидните килограми, храната може да влияе и на красотата на кожата ни. Например мазната и сладка храна вреди на кожата и може да доведе до появата на пъпки. Това не е валидно за всички, но в общия случай е от значение.

 

Ежедневното миене на косата е вредно?

Напълно вярно. Честото миене на косата има повече негативи, отколкото позитиви. Това може да е предпоставка за изтъняване и изтощаване на косата. Ако косата ви се омазнява твърде бързо, консултирайте се със специалист, дори дерматолог, който да ви помогне. Косата е нещо, което е с вас през целия живот, затова със сигурност ви трябва здрава и красива.

 

Гримът вреди на кожата?

И да, и не. Зависи много от продуктите, които използвате. Каквото и да нанасяте на кожата си, то трябва да й дава възможност да диша. Нанасянето на основа, фон дьо тен и пудра например, може да запуши порите. Ако кожата не диша, може да се стигне до поява на пъпки и дори обриви. Друга почти фатална грешка за кожата е, ако не свалите грима преди лягане.


Радослава Михайлова Rozali.com



Тагове:   красота,   здраве,   навици,   грешки,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nbamb
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 220221
Постинги: 308
Коментари: 6
Гласове: 34
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930